Lelkigyakorlat 2024 minden napjára

Last Updated: 2023.11.26.By

Gondolat

Egy „online”, mindennapos lelkigyakorlatra hívlak meg 2024-ben. Miért? Azért, mert úgy gondolom, hogy a Lelket minden nap segítségül kell hívnunk, nem csak alkalomszerű lelkigyakorlatok alkalmával. A lelkigyakorlat, az én felfogásomban, gyakorlat a lélek megérintésére és meghallására. Ehhez én 52 értéket választottam, amelyeket az év 52 hetének minden napján egy-egy bejegyzéssel világítunk át, hogy „emlékeztessenek” minket arra, hogy a „világ világosságai” vagyunk.

Az elképzelés tehát egyszerű: 365 rövid bejegyzés 52 héten át 52 érték körül. Ezek nincsenek semmilyen sorrendbe helyezve, arra igyekszem, hogy ezek minden reggel ott elérhetőek legyenek és röpke néhány gondolat és gyakorlat felidézze a lényed csodáját.

A hozzáférés ingyenes, nincs regisztráció, nincsenek kellemetlenkedő hírlevelek. A részvétel azonban nem ingyenes, mert az idődet szánod rá. :) Gratulálok, ha szánsz időt magadra. És köszönöm, ha másokat is bevonsz azzal, hogy megosztod.

„Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen.”  (Máté 17,20)

Gyakorlat

Hogyan tarts velünk:

  1. Minden reggel keresd fel az egyensuly.ro vagy lelkigyakorlat.ro oldalt.
  2. Olvasd el a kezdőoldalon a legfrissebb lelkigyakorlatot.
  3. Válaszold meg magadnak, hogy azon a napon hol tudod megélni azt az értéket.
  4. Válassz ki egy igét vagy egy mondatrészt, ami megfogott és vidd magaddal egész nap.
  5. A nap végén tekints vissza, és lásd mit adott hozzá a Léthez vagy vett el a lelkigyakorlat?

Kérdés? Észrevétel?

Amennyiben kérdéseid, javaslataid vannak, oszd meg velünk az alábbi részben. Örömmel válaszolok rá.